Αναβαθμίζοντας Δεξιότητες για μια Σταδιοδρομία Ανθεκτική στο Μέλλον / Upskilling for a Future-Proof Career

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος κινητικότητας ERASMUS+KA122, έντεκα σπουδαστές της ειδικότητας: «Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας» της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Ρεθύμνου (ΣΑΕΚ ΡΕΘΥΜΝΟΥ) βρέθηκαν στη πρωτεύουσα της Ρουμανίας, Βουκουρέστι.

Από τις 16 μέχρι και τις 22 Μαΐου τους σπουδαστές συνόδευε ο εκπαιδευτής Δημήτρης Μαϊδώνης. Στο διάστημα αυτό είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου της πόλης: Ναός Σταυρουπόλεως (Biserica Stavropoleos), Curtea Veche - Παλιά Πριγκιπική Αυλή, Εθνικό Μουσείο Ρουμανικής Ιστορίας, Εθνική Τράπεζα της Ρουμανίας (National Bank of Romania).

Επισκέφτηκαν επίσης το «Παλάτι του λαού» (Palace of Parliament) και ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτηρίου αυτού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία Ελλήνων στην πόλη είναι έντονη λόγω της φοίτησης τους στις σχολές του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου.

Βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος είναι η πρακτική άσκηση των σπουδαστών. Η πρακτική άσκηση υλοποιήθηκε στο Novotel Hotel που βρίσκεται στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Οι σπουδαστές απασχολήθηκαν στα τμήματα: reception and housekeeping, restaurant winestone, restaurant (breakfast). Είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας ενός σύγχρονου ξενοδοχείου, να βελτιώσουν τις γνώσεις τους σε εξειδικευμένους τομείς, να μυηθούν σε καινοτόμα πρότυπα και να ενημερωθούν για πρακτικές και μεθόδους διδασκαλίας που εφαρμόζει το ξενοδοχείο Novotel. Παράλληλα, ανέπτυξαν νέες ιδέες και επαγγελματικές δεξιότητες, διεύρυναν το επαγγελματικό τους δίκτυο, πολύτιμα εφόδια για μια επιτυχημένη καριέρα στον κλάδο του τουρισμού.