«Pâte à choux με άρωμα Κρήτης» Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

La Grande Finale



Ύστερα από τον επιτυχημένο πρώτο γύρο που ζήσαμε μαζί στην σχολή σας , ερχόμαστε για τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 19/04/2024 στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης και ώρα εκκίνησης στις 16:00 το απόγευμα.



Κριτές του τελικού γύρου θα είναι οι παρακάτω ακόλουθοι :

Νίκος Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης Χανίων

Jean Marie Hoffman, chef de cuisine της Γαλλικής Πρεσβεία στην Ελλάδα

Στέλιος Παρλιάρος, chef pâtissier, παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών ζαχαροπλαστικής στην τηλεόραση

Δημήτρης Χρονόπουλος, chef pâtissier, Brand Ambassador Valrhona

Arnaud Larher, Meilleur Ouvrier de France (MOF), chef pâtissier Paris- Tokyo

Stéphane Jakic, chef de cuisine καθηγητής της École Ferrandi Paris

Γρηγόρης Κικής, chef de cuisine 1* Michelin, Υoung chef San Pelegrino

Mathilde Delville, διοργανώτρια του Taste of Paris

Ελένη Ψυχούλη, δημοσιογράφος γεύσεων, παρουσιάστρια εκπομπών μαγειρικής στην τηλεόραση

Στέλλα Κουτσουπάκη, πρόεδρος Ελληνο-Γαλλικού Συλλόγου Χανίων



Οι σχολές θα διαγωνιστούν με την ακόλουθη σειρά όπως διαγωνίστηκαν στον 1ο γύρο :

Ιδιωτικό ΣΑΕΚ KAPPA STUDIES Ηράκλειο / αλμυρό /γλυκό 16:30-18:00

Δημόσιο ΣΑΕΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ηράκλειο / αλμυρό / γλυκό 16:45-18:15

Ιδιωτικό ΣΑΕΚ ΑΚΜΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ / αλμυρό / γλυκό 17:00-18:30

Δημόσιο ΣΑΕΚ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ, Χανιά / αλμυρό / γλυκό 17:15-18:45

Δημόσιο ΣΑΕΚ ΧΑΝΙΩΝ Χανιά / αλμυρό / γλυκό 17:30-19:00

Ιδιωτικό ΣΑΕΚ ΔELTA 360, Χανιά / / αλμυρό / γλυκό 17:45-19:15

ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΤΑΥΡΩΝΙΤΗΣ Χανιά / γλυκό 19:30

Δημόσιο ΣΑΕΚ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο / γλυκό 19:45



Οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν ένα πιάτο για τον κάθε κριτή (10) στο σύνολο .

Ο κάθε διαγωνιζόμενος έχει το δικαίωμα να έχει μέχρι 2 βοηθούς και υποχρεωτικά έναν coach καθηγητή της σχολής του αντίστοιχα.

Θα πρέπει να έχει φροντίσει η σχολή η ο διαγωνιζόμενος για τα σκεύη που θα χρειαστεί η θα χρησιμοποιήσει.

Όλη η προετοιμασία ( choux ψήσιμο , κρέμες , κτλ. ) να έχει γίνει από την σχολή.

Στον χώρο θα υπάρχουν επαγωγικές για ζέσταμα, ψυγείο για συντήρηση των υλικών και φούρνος για ζέσταμα των πραγμάτων η κάποιο τελικό ψήσιμο.

Ξύλα κοπής μαχαίρια κτλ. είναι του κάθε διαγωνιζόμενου.

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να φοράνε την πόδια τους από τον πρώτο γύρο όπου κέρδισαν τον διαγωνισμό

Η ενδυμασία να είναι σωστή και να φοράνε υποχρεωτικά σκούφο ( Toque )

Μέσα στο dossier θα πρέπει να αναγράφονται όλα στα ελληνικά και γαλλικά και να έχουν ετοιμάσει : 10 dossier ένα για κάθε κριτή μιας και το 50% των κριτών είναι Γάλλοι.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα εξετάζεται το maximum 15 λεπτά στο podium των κριτών

Σε περίπτωση ισοβαθμίας του νικητή την απόφαση την παίρνει η κριτική επιτροπή αντίστοιχα για τον τελικό νικητή.

Εάν θέλουν οι διαγωνιζόμενοι να εμπλουτίσουν το πιάτο τους σε σχέση με τον πρώτο γύρο αλλά με την ίδια βάση έχουν το δικαίωμα να το κάνουν κατά την παρουσίαση τους .

Επίσης εάν θέλουν να προσθέσουν κάτι σε υγρή μορφή όπως, κρασί, αλκοόλ η κάποιο ζωμό , χυμό κτλ. έχουν επίσης κι αυτό το δικαίωμα



Οι νικητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της Εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας στην Ελλάδα που γίνεται στην Αθήνα, υπό την επιμέλεια του chef Jean Marie Hoffman, με χορηγό για την αερομεταφορά τους την Aegean Airlines



Είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία για τα παιδιά που θα την ζήσουν από κοντά και για το κοινό. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε επίσης ότι την προηγουμένη ημέρα, Πέμπτη 18 Απρίλιου στις 20.00, θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέλιου Παρλιάρου «Ελληνική Ζαχαροπλαστική» στα Χανιά. ( σύντομα θα λάβετε την πρόσκληση)



Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Σας ευχόμαστε Καλή Επιτυχία



Με εκτίμηση,



Η Οργανωτική Επιτροπή



Στέλλα Κουτσουπάκη Ιωσήφ Πετρώφ

Πρόεδρος Ελληνο-Γαλλικού Συλλόγου Χανίων Έφορος οικονομικών / Δημοσίων Σχέσεων Ελληνο-Γαλλικού Συλλόγου Χανίων