Δελτίο Τύπου για την 1η Διεθνή Ημέρα Καριέρας

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στις 28 Απριλίου 2023 οι εργασίες της Πρώτης Διεθνούς Ημέρας Σταδιοδρομίας που διοργάνωσαν το ΔΙΕΚ Ρεθύμνου, το ΔΙΕΚ Χανίων, το 1ο ΔΙΕΚ Ηρακλείου, το 2ο ΔΙΕΚ Ηρακλείου, το ΔΙΕΚ Τριανδρίας, το Πειραματικό ΔΙΕΚ Θέρμης, το Θεματικό ΔΙΕΚ Αχαρνών, το ΔΙΕΚ Κεφαλληνίας και το ΔΙΕΚ Ζίτσας σε συνεργασία με την Guangxi International Sister Cities Alliance on Vocational Education (GISCA-VE), την GO STUDY Global Education Groups (PRC) CO., LIMITED, Κίνα και την Πρεσβεία της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ στην Ελληνική Δημοκρατία.

Στην Πρώτη Διεθνή Ημέρα Καριέρας πήραν μέρος επιχειρήσεις κυρίως από τον τομέα του τουρισμού οι οποίες αναζητούν προσωπικό αλλά και επιδιώκουν να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους με ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού: Cactus Hotels, Porto Platanias Hotels & Resorts, S.Giannikakis S.A, Rethymno Mare S.A. Hotels, Asteras S.A. , Aquila Hotel Sand Resorts, Seacrete Hotels, Agigma Massage &Therapies, Nana Hotels , Golden Hotels & Resorts , Alibertos Restaurant , Troulis Royal Collection , Grecotel Hotels & Resorts , Hyatt Regency Thessaloniki Hotel, Aegeo Spas, Kathrin Beach Hotel, Sissy Bay Hotel, Harpin Hotels S.A., Philian Hotels & Resorts, Sunshine S.A. Zeus International City, Seasons Hotels S.A., Solimar S.A., Enorme Hotels & Villas, Aldemar Resorts, 7Seas Seafood Restaurant, Cooks Club Corfu.

Τις παρουσιάσεις των εταιρειών παρακολούθησαν φοιτητές και καταρτιζόμενοι από όλη την υφήλιο: το Αφγανιστάν, το σουλτανάτο του Μπρουνέι, την Ινδονησία, το Πακιστάν, τις Φιλιππίνες, τη Ζιμπάμπουε, την Καμπότζη, τη Νιγηρία, το Ανατολικό Τιμόρ,  την Ταϊλάνδη, το Λάος, τη Γκάμπια, το Βιετνάμ, το Πακιστάν, το Ιράκ, την Ινδία, το Κόσοβο, τη Μαλαισία και την Κίνα.

Η δράση κατέστη δυνατή στο πλαίσιο της αδελφοποίησης της περιφέρειας Κρήτης με την περιοχή Guangxi της Κίνας το 2017, και της Guangxi International Sister Cities Alliance on Vocational Education που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022. Η συμμαχία περιλαμβάνει 37 πανεπιστήμια και επαγγελματικές σχολές από 15 πόλεις σε 10 χώρες, όπως η Καμπότζη, το Λάος, η Μαλαισία, οι Φιλιππίνες, η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, η Ρωσία, η Ελλάδα, η Αυστραλία και η Γκάμπια.

Περιμένουμε από την εκδήλωση πέρα από την ενίσχυση των επιχειρήσεων με εργατικό δυναμικό, την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων στον τομέα της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης την ανταλλαγή της τεχνογνωσίας των συμμετεχουσών χωρών στον τουρισμό και η διάδοσή της στον κόσμο.

Ευχαριστούμε όλους ξεχωριστά για τη συμμετοχή και τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης και ευχόμαστε από αυτή τη συνάντηση να βγουν καρποφόρα αποτελέσματα που θα οδηγήσουν σε μελλοντικές συνεργασίες.

1st international career day / main room - DIEK Rethymnou

1st international career day / Room1 - diek rethymnou

1st international career day / room 2-1 DIEK Rethymnou

1st international career day / room 2-2 - DIEK Rethymnou