Ανοικτές οι αιτήσεις υποψηφιότητας για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων μέχρι τις 8 Απριλίου 2023

 


Οι αιτήσεις υποψηφιότητας για την δημοφιλή πρωτοβουλία Ευρωπαϊκά Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων  θα παραμείνουν ανοικτές για ακόμη λίγες μέρες!

 

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία των Βραβείων επιστρέφει με 5 διαφορετικές κατηγορίες. Κάθε έργο μπορεί να υποβληθεί σε μία από τις ακόλουθες :

 

•             Ενδυνάμωση της νεολαίας στον ψηφιακό τομέα (πχ. σχέδια για την προσέλκυση του νεανικού κοινού σε επαγγέλματα ΤΠΕ, πρωτοβουλίες για την παιδεία στα μέσα ενημέρωσης, μαθήματα αναδυόμενων τεχνολογιών, hackathons κλπ.).

•             Ψηφιακή αναβάθμιση δεξιοτήτων @ Εργασία (πχ. πρωτοβουλίες ψηφιακής αναβάθμισης και επανεκπαίδευσης σε διάφορους τομείς, διευκόλυνση κάλυψης  σε θέσεις εργασίας επαγγελματιών ΤΠΕ όλων των επιπέδων)

•             Ψηφιακές δεξιότητες για την εκπαίδευση (πχ. έργα που στοχεύουν ειδικά στην ψηφιακή αναβάθμιση των εκπαιδευτικών ή/και των μαθητών και των σχολικών διοικήσεων)

•             Ένταξη στον ψηφιακό κόσμο (πχ. πρωτοβουλίες ψηφιακής κατάρτισης και εγγραμματισμού στα μέσα ενημέρωσης για ηλικιωμένους, ανέργους, ευάλωτες ομάδες, προσβασιμότητα)

•             Γυναίκες στην σταδιοδρομία των ΤΠΕ (πχ. έργα που στοχεύουν ειδικά στην αύξηση του αριθμού των γυναικών επαγγελματιών ΤΠΕ ή στην ψηφιακή αναβάθμιση των γυναικών στο εργατικό δυναμικό ή των νεότερων γυναικών στις ΤΠΕ).

 

Για να μάθετε εάν  η πρωτοβουλία σας μπορεί να είναι υποψήφια για τα European Digital Skills Awards 2023, επισκεφτείτε  την σελίδα πληροφοριών για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων: https://digital-skills-jobs.europa.eu/en/european-digital-skills-award-2023 ώστε να εμβαθύνετε στις διάφορες κατηγορίες.

 

Επίσης σε αυτόν τον σύνδεσμο:https://digital-skills-jobs.europa.eu/en/european-digital-skills-awards-2023-how-apply  μπορείτε να δείτε αναλυτικά  τα κριτήρια και την διαδικασία υποβολής της αίτησής σας.

 

 

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και σε σχετική δημοσίευση που φιλοξενούμε στο ιστότοπο της Εθνικής Συμμαχίας: Ευρωπαϊκά Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2023 .

 

 

Οι αιτήσεις  υποψηφιότητας  ξεκίνησαν στις 20 Φεβρουαρίου 2023 και θα είναι ανοικτές μέχρι τις 8 Απριλίου 2023.


                                                                                              


Για την Ομάδα της Εθνικής Συμμαχίας