Ημέρες Καριέρας 2023

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Ημέρες Καριέρας που διοργάνωσαν το ΔΙΕΚ Ρεθύμνου, το 2ο ΔΙΕΚ Ηρακλείου , το ΔΙΕΚ Τριανδρίας, το Θεματικό ΔΙΕΚ Αχαρνών, το Πειραματικό ΔΙΕΚ Θέρμης και το ΔΙΕΚ Κεφαλληνίας.

Σκοπός αυτού του διημέρου ήταν να ανοίξουν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των καταρτιζόμενων και των επιχειρήσεων του Τουριστικού τομέα, μεταξύ των μελλοντικών στελεχών του Τουρισμού και της αγοράς εργασίας. Δεδομένης της διογκούμενης ανάγκης σε προσωπικό στον ξενοδοχειακό κλάδο - σύμφωνα με την μελέτη του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), την ερχόμενη τουριστική περίοδο θα υπάρχουν 61.000 θέσεις εργασίας κενές - τα Δημόσια ΙΕΚ εδώ και χρόνια προετοιμάζουν τους σπουδαστές τους στις κρίσιμες αυτές ειδικότητες με επαγγελματισμό και προσαρμογή στις απαιτήσεις της αγοράς και ιδιαιτέρως των τοπικών αγορών.

Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις από τα περισσότερα μέρη της Ελλάδας (Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.α.) αλλά και εκτός της επικράτειας, εκπροσωπήθηκαν είτε από τους διευθυντές τους, είτε από άλλα στελέχη (HR, διεύθυνση προσωπικού, Chef) . Οι ομιλιτές παρουσίασαν αναλυτικά τις ξενοδοχειακές και επισιτιστικές μονάδες ή τους ομίλους που εκπροσωπούν, τις παροχές που δίνονται στους εργαζόμενους, τις δυνατότητες εξέλιξης που προσφέρονται και γενικότερα ότι είναι χρήσιμο να γνωρίζουν οι καταρτιζόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο προσωπικό. Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση για όλους τους συμμετέχοντες καθώς ήταν μια ευκαιρία για μια εκτενή ενημέρωση για το παρόν και το μέλλον του κλάδου.

Στη μεγάλη διαδικτυακή εκδήλωση συμμετείχαν 67 επιχειρήσεις, υποβλήθηκαν αιτήσεις ενδιαφέροντος για εργασία, από 189 καταρτιζόμενους και απόφοιτους 18 Δημόσιων ΙΕΚ από 34 διαφορετικώές ειδικότητες .

Εκτός από τα Δημόσια ΙΕΚ που διοργάνωσαν την εκδήλωση (το ΔΙΕΚ Ρεθύμνου, το ΔΙΕΚ Κεφαλληνίας, το 2ο ΔΙΕΚ Ηρακλείου, το ΔΙΕΚ Τριανδρίας, το Πειραματικό ΔΙΕΚ Θέρμης και το Θεματικό ΔΙΕΚ Αχαρνών), το παρόν έδωσαν και άλλα Δημόσια ΙΕΚ, το 1ο ΔΙΕΚ Ηρακλείου, το ΔΙΕΚ Σίνδου, το ΔΙΕΚ Ευόσμου, το ΔΙΕΚ Κατερίνης, το ΔΙΕΚ Βόλου, το ΔΙΕΚ Θεσσαλονίκης, το ΔΙΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη, το ΔΙΕΚ Ζίτσας, το ΔIΕΚ Καλαμακίου , το ΔΙΕΚ Δάφνης Υμηττού, το ΔΙΕΚ Ιεράπετρας , το ΔΙΕΚ Κερατσινίου, το ΔΙΕΚ Καλύμνου, το ΔΙΕΚ Κομοτηνής και το ΔΙΕΚ Νέας Σμύρνης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας κύριος Γεώργιος Βούτσινος:

«Να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκληση αλλά και να συγχαρώ για την πρωτοβουλία των ΙΕΚ που συνεργάζονται για να πραγματοποιήσουν αυτή την εξαιρετική εκδήλωση, μια εκδήλωση η οποία έχει να κάνει με την πληροφόρηση η οποία  είναι τόσο απαραίτητη στις μέρες μας και κυρίως στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ). Δεν θα σας κουράσω πολύ γιατί έχετε πολύ δουλειά να κάνετε απλώς θα υπενθυμίσω ότι ο βασικός μας οδηγός στην μεταρρύθμιση της ΕΕΚ που πραγματοποιήσαμε νομικά και τρέχουμε στην πραγματικότητα (και θα συνεχίσουμε να τρέχουμε γιατί τα αποτελέσματα στην εκπαίδευση δεν φαίνονται αμέσως, χρειάζονται χρόνο) είναι η άμεση επικοινωνία,  συνεργασία, συνέργεια και συνσχεδιασμός με τους ανθρώπους της οικονομικής ζωής της χώρας, με τους συντελεστές της οικονομικής ζωής της χώρας και της κοινωνικής ζωής και για να γίνω πιο συγκεκριμένος με τους κοινωνικούς εταίρους, τους εργαζόμενους, τους εργοδότες οπωσδήποτε, αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το Υπουργείο Παιδείας  τα τελευταία δύο χρόνια έχει πραγματοποιήσει ένα μεγάλο άλμα, αλλά και θα έλεγα ένα κεκτημένο, το οποίο πρέπει να διαφυλαχτεί πάση θυσία στα επόμενα χρόνια. Το Υπουργείο Παιδείας βγήκε από τη διαχρονική απομόνωση και μιλάει με τον κόσμο, μιλάει με τους ανθρώπους που συμμετέχουν και  συνδιαμορφώνουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Σε ό,τι με αφορά στις αρμοδιότητές μου στην ΕΕΚ αυτός είναι ο βασικός μας οδηγός πλέον.

Έτσι τέτοιες εκδηλώσεις, τέτοιες πρωτοβουλίες είναι από αυτές που ζητάμε στην πραξη ώστε να πραγματοποιηθεί και να προχωρήσει η μεταρρύθμιση που έχει να κάνει με τις ανάγκες της αγοράς, με τις ανάγκες της οικονομίας, της τοπικής οικονομίας και της εθνικής οικονομιας. Γιατί όλες οι τοπικές οικονομίες συντρέχουν  και δημιουργούν αυτό που λέμε ελληνική εθνική οικονομία.

Θα ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες  αυτής της εκδήλωσης και νομίζω τα ΙΕΚ τα οποία συνεργάζονται για αυτή την εκδήλωση θα κερδίσουν πάρα πολλά από αυτά που θα πουν οι επιχειρηματίες οι οποίοι συμμετέχουν. Γιατί αυτοί ξέρουν και τις ανάγκες, ξέρουν βέβαια και τους τρόπους για να μπορέσουμε εμείς στην επαγγελματική κατάρτιση, να  προσεγγίσουμε αυτές τις ανάγκες, να τις μετατρέψουμε σε πραγματικά επαγγελματικά περιγράμματα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε γενικότερα αυτή την προσπάθεια.»



Την εκδήλωση επίσης χαιρέτησε η αντιδήμαρχος Τουρισμού - Επιχειρηματικότητας - Εθελοντισμού του Δήμου Ρεθύμνου Κυρία Πέπη Μπιρλιρακη:

«Εκ μέρους του Δήμου Ρεθύμνης είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι κάθε φορά που συνεργαζόμαστε. Δηλώνουμε την συμπαράσταση και συνεργασία μας σε όλους τους τομείς. Πάνω από όλα για εμάς η εκπαίδευση είναι το Α και το Ω στο μέλλον για τα παιδιά μας,  για το Δήμο, αλλά και στο παρόν με τον τρόπο που δουλεύουμε. Έχουμε βάλει τον τόπο μας , και όταν λέω τόπο εννοώ την Ελλάδα, σε μια τροχιά ανάπτυξης, όχι μονο του Τουρισμού αλλά πολλών τομέων που άπτονται του Τουρισμού.

Πριν από λίγο καιρό ήμουν στο Παρίσι και οι Γάλλοι έλεγαν ότι υπάρχουν πάνω από 206 επαγγέλματα που άπτονται του τουριστικού επαγγέλματος. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι και στην Ευρώπη και εδώ είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει επαγγελματική κατάρτιση, ενημέρωση, εκπαίδευση και έτσι θα κάνουμε όλοι καλύτερα τη δουλειά μας. Έτσι θα δώσουμε θέσεις εργασίας . ‘Ετσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε τον τόπο.

Αυτό νιώθουμε, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Θέλουμε να έχουμε το Δήμο μας στην ταχύτητα του ιδιωτικού τομέα. Και θέλουμε όπως μέχρι τώρα έχουμε προσπαθήσει σε διάφορους τομείς, όχι μόνο του κλασσικού τουρισμού αλλά και του εναλλακτικού τουρισμού, να βοηθήσουμε ούτως ώστε να υπάρχουν υποδομές πάνω στις οποίες θα ακουμπούν και τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα , και οι επαγγελματίες μας να δίνουν μια καλύτερη προοπτική και να διανθίζουν τη δουλειά του ο καθένας.

Περνάμε δύσκολους καιρούς,  περάσαμε κύκλους δύσκολους αλλά τους ξεπερνάμε όταν έχουμε συνεργασία όλων μαζί. Και για αυτό να ευχηθώ ένα μέλλον με συνέργειες, με συνεργασίες, με ευρεία αντίληψη, αλλά πάνω από όλα ξέρετε αυτό που μας κάνει να πηγαίνουμε μπροστά είναι να συνεργαζόμαστε.

Ένας ένας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Και για αυτό και η δική μου η άποψη σαν επαγγελματίας του τουρισμού που τώρα εκτίω το δικό μου το κομμάτι στα κοινά θέλω να μεταφέρω το μήνυμα ότι από το δήμο μας προσπαθούμε να είμαστε συνέχεια με τα αυτιά μας ανοιχτά και να ακούμε τους ιδιώτες και τα μηνύματα που έχουν να μας δώσουν.”

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι επιχειρήσεις:

 ΑΜΜΟΣ ΣΟΥΙΤΣ ΙΚΕ - AMMOS SUITES , Ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο

ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΕ, Ξενοδοχειακές Τουριστικές Επιχειρήσεις στο Ρέθυμνο

ΑΥΛΗ ΑΞΤΕ - AVLI , RAKI BA RAKI , Ξενοδοχείο και Εστιατόρια στο Ρέθυμνο

ΔΟΜΗΣΗ ΑΞΤΕΕ - CRETE HOLIDAY HOME, Τουριστική Εταιρεία στο Ρέθυμνο

ΔΡΑΚΩΝΑΚΗΣ ΚΑΝΔΥΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Α.Ε. - SISSY BAY HOTEL, Ξενοδοχείο στο Σείσι Λασιθίου

ΕΡΓΟ Α.Ε - HYDRAMIS PALACE 4* , Ξενοδοχείο στα Δράμια Χανίων

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΕ - CACTUS HOTELS 4* 5*, Ξενοδοχεία στη Χερσόνησο Ηρακλείου

ΙΚΟΝΕΣ SEAFRONT LUXURY SUITES 5*, Ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο

ΚΡΟΜΜΥΔΑΚΗ ΑΕ - CALDERA CRETA PARADISE, Ξενοδοχείο στο Γεράνι Χανίων

ΛΙΟΤΡΙΒΙ, Εστιατόριο στο Σπήλι Ρεθύμνου

ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, Κομμωτήριο στο Ρέθυμνο

ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. 7 ΘΑΛΑΣΣΕΣ, Εστιατόρειο στο Ρέθυμνο

Ν & Χ ΒΟΥΡΒΑΧΑΚΗΣ Α.Ε.- MINOS HOTEL4*, MINOS AMBASSADOR5*, MINOS APARTHOTEL3*, Ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο

Π. ΧΟΜΠΙΤΗΣ ΑΕ - JO AN PALACE 4* & JO AN BEACH 4*, Ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο

ΠΟΡΤΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α.Ε. - PORTO PLATANIAS HOTELS & RESORTS, Ξενοδοχεία στον Πλατανιά Χανίων

Σ. ΓΙΑΝΝΙΚΑΚΗΣ ΑΕ - SYNTOPIA , Ξενοδοχείο στον Αδελιανό Κάμπο Ρεθύμνου

Σ/Φ ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗ ΙΩΣΗΦ &ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑΣ Ο.Ε.Ε., Φαρμακείο στο Ρέθυμνο

ΤΑ ΖΟΥΖΟΥΝΑΚΙΑ, Παιδικός Σταθμός στη Χερσόνησο Ηρακλείου

ΧΡ & ΑΙΚ ΤΣΑΚΟΥ ΑΕ - KATHRIN BEACH HOTEL, Ξενοδοχείο στον Αδελιανό Κάμπο Ρεθύμνου

AQUILA HOTELS & RESORTS 5* - AQUILA RITHYMNA BEACH και AQUILA PORTO RETHYMNO στο Ρέθυμνο, AQUILA ELOUNDA VILLAGE στον Άγιο Νικόλαο, AQUILA ATLANTIS HOTEL και SUNDANCE APARTMENTS & SUITES TIME TO SMILE στο Ηράκλειο

AEGEO SPAS, Εταιρεία διαχείρισης κέντρων ευεξίας & Spa, Κρήτη, Ρόδος, Κως, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μύκονος και Χαλκιδική

ATLANTICA CALDERA PALACE 5* - Ξενοδοχείο στη Χερσόνησο Ηρακλείου

ATLANTICA HOTELS & RESORTS - 50 Ξενοδοχεία σε Ελλάδα (Ρόδος, Κως, Κρήτη, Ζάκυνθος, Κέρκυρα), Κύπρο και Αίγυπτο

BIO SUITES HOTEL και BIO BEACH BOUTIQUE HOTEL, Ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο

BLUE GENERATION - MILITOS S.A, Διεθνές Ευρωπαϊκό Έργο

BLUE SEA BEACH AFFILIATED BY MELIA - ZEUS HOTELS - PAPAKALIATIS SA, Ξενοδοχείο στην Σταλίδα Ηρακλείου

CALLA LUXURY SEAFRONT SUITES - INTERNOTEL EE, Σουίτες στπ Ρέθυμνο

CASTELLO HOTELS GROUP - CASTELLO CITY HOTEL, CASTELLO VILLAGE RESORT, CASTELLO BOUTIQUE RESORT & SPA, CASTELLO INFINITY SUITES, CASTELLO VILLA DAPHNES, CASTELLO BLUE SUITES Ξενοδοχεία στο Ηρακλείο

CHC HOTELS, Εταιρεία Διαχείρισης Ξενοδοχειακών Μονάδων στο Γάζι Ηρακλείου

CIVITEL CRETA BEACH, Ξενοδοχείο με Τρία Εστιατόρια στο Ηράκλειο

CRETA STAR 4* & CRETA ROYAL HOTELS 5*, Ξενοδοχεία στη Σκαλέτα Ρεθύμνου

CRYSTAL WATERS LEFKADA, Ξενοδοχείο στη Λευκάδα

DOMES RESORTS & RESERVES, Ξενοδοχεία 5* στην Ελούντα, Χανιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη και Πορτογαλία

EM RESORTS - MINOA PALACE RESORT5* , EUPHORIA RESORT5*, Ξενοδοχεία στον Πλατανιά Χανίων

FILION SUITES RESORT AND SPA, Ξενοδοχείο στο Μπαλί Ρεθύμνου

GALEANA SA, Ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο

GIANNOULIS HOTELS AND RESORTS - 5 ξενοδοχεία 4* και 5* αστέρων στα Χανιά και την Ιεράπετρα

GOLDEN HOTELS & RESORTS - TUI BLUE INSULA ALBA 5*, SENSEANA SEA SIDE RESORT & SPA 5*, AKASHA BEACH HOTEL & SPA 5* , KING MINOS RETREAT RESORT & SPA 5*, HOTEL GOLDEN BEACH 4*, Ξενοδοχεία στη Χερσόνησο Ηρακλείου

GRECOTEL HOTELS AND RESORTS - 40 Ξενοδοχεία στην Κρήτη, Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο, Κω, Αθήνα, Σούνιο, Πελοπόννησο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη

HOTEL KAMELO, Ξενοδοχείο στην Παραλία Βάρης στη Σύρο

HOTEL SUNSHINE VILLAGE, Ξενοδοχείο στη Χερσόνησο Ηρακλείου

I RESORT BEACH HOTEL & SPA 5*, Ξενοδοχείο στη Σταλίδα Ηρακλείου

IBEROSTAR RESORTS CRETE : CRETA PANORAMA & MARE, Ξενοδοχείο στο Πάνορμο Ρεθύμνου

IBEROSTAR RESORTS CRETE : CRETA MARINE, Ξενοδοχείο στο Πάνορμο Ρεθύμνου

KALIMERA KRITI 5* MAHO A.E. - Ξενοδοχείο στο Σίσι Λασιθίου

KEFALONIA AMMOS VILLAS, Ξενοδοχείο στην Κεφαλονιά

LINDIAN VILLAGE RESORT - ΟΜΙΛΟΣ HILTON, Ξενοδοχείο στην Παραλία Λάρδου στη Ρόδο

MANOLISTRAVEL , Travel agency στο Ρέθυμνο

MARBELLA COLLECTION - Ξξενοδοχεία στον Άγιο Ιωάννη Περιστερών, Κέρκυρα

METAXA HOSPITALITY GROUP - Ξενοδοχεία CRETA MARIS RESORT στη Χερσόνησο Ηρακλείου, CANDIA MARIS στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, SANTO PURE και SANTO MINE στην Οία της Σαντορίνης

MINOS COLLECTION 4*, Ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο

MINOS MARE 4* & MINOS MARE ROYAL5 * στον Πλατανια Ρεθύμνου

MVG 4*, Ξενοδοχείο στον Αδελιανό Κάμπο Ρεθύμνου

NAUTILUX HOTEL, Ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο

NEFELI 4*, Ξενοδοχείο στον Πλατανιά Ρεθύμνου

OUT OF THE BLUE RESORT HOTEL, Ξενοδοχείο στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου

RETHYMNO MARE & WATER PARK 5* ΚΑΙ RETHYMNO MARE ROYAL & WATER PARK 5* , Ξενοδοχεία στη Σκαλέτα Ρεθύμνου

SEACRETE HOTELS, Ξενοδοχειακές & Τουριστικές Επιχειρήσεις στις Καλύβες Χανίων

SENTIDO AMOUNDA BAY, Ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα Ηρακλείου

TAFTAR, Γραφιστικές Υπηρεσiες στο Ρέθυμνο

THE MODERNIST HOTEL, Ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη

TROULIS ROYAL COLLECTION, THE ROYAL BLUE, THE ROYAL SENSES, CURIO COLLECTION BY HILTON , TROULIS APART HOTEL, Ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο και NUMO IERAPETRA, Ιεράπετρα

ZEUS INTERNATIONAL AE, Εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων στην Ελλάδα. Κύπρο, Ρουμανία και Ιταλία

 

Οι διευθυντές:

Ευαγγελία Κακλιδάκη, Διευθύντρια ΔΙΕΚ Ρεθύμνου

Ρόδω Πυροβολάκη, Διευθύντρια Θεματικού ΔΙΕΚ Αχαρνών

Αικατερίνη Σπυράτου, Διευθύντρια ΔΙΕΚ Κεφαλληνίας

Ευάγγελος Κατής, Διευθυντής 2ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου

Παναγιώτης Τσιμόπουλος, Διευθυντής ΔΙΕΚ Τριανδρίας

Αντώνιος Καταβέλος, Διευθυντής Πειραματικού ΔΙΕΚ Θέρμης