Συμμετοχή στην 76η Διεθνή Έκθεση Κοσμήματος Σύγχρονες Δημιουργίες

 



Οι καταρτιζόμενοι και οι απόφοιτοι του Τμήματος Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος και Σχεδιασμού Κοσμήματος του  Δημόσιου ΙΕΚ Ρεθύμνου σας καλούν στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο Παιανίας και στην

76η Έκθεση Σύγχρονες Δημιουργίες

Περίπτερο Β64

16-19 Σεπτεμβρίου 2022

 
 

Οι καταρτιζόμενοι και οι απόφοιτοι του Τμήματος Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος και Σχεδιασμού Κοσμήματος του  Δημόσιου ΙΕΚ Ρεθύμνου σας προσκαλούν στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο Παιανίας και στην «76η Διεθνή Έκθεση Σύγχρονες Δημιουργίες» Περίπτερο Β64 από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2022.

Θα παρουσιάσουν έργα τους οι Αικατερίνη Κουτάκη, Αμαλία Κυριαζάκη, Κωνσταντίνος Λαμπράκης, Σπυρίδων Λιβέρης και Δέσποινα Σαρρή.    

Το τμήμα Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος και Σχεδιασμού Κοσμήματος λειτουργεί φέτος για 7 χρονιά στο Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου ενισχύοντας τους νέους δημιουργούς και προάγοντας την εκλεπτυσμένη τέχνη της Αργυροχρυσοχοΐας.

Κύριος άξονας του προγράμματος σπουδών είναι η ανάπτυξη της αισθητικής αλλά και της καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα από τον χειρισμό και την επεξεργασία των μετάλλων και των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων. Τον σχεδιασμό χειροποίητου Κοσμήματος και την Τρισδιάστατη Εκτύπωση. Σύγχρονες Τεχνικές κατασκευής και σχεδιασμού κοσμήματος διδάσκονται από έμπειρους τεχνίτες, καλλιτέχνες και επιστήμονες στα εργαστήρια Κοσμήματος, Πολυμέσων, Ελεύθερου Σχεδίου, και Γραμμικού Σχεδίου του ΔΙΕΚ το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του παλαιού Πανεπιστημίου στα Περιβόλια.

Με την αρωγή δημόσιων και ιδιωτικών φορέων αλλά και χάρη στην αγάπη και το πείσμα των εκπαιδευτών, των καταρτιζομένων και της διοίκησης το τμήμα Κοσμήματος έχει ήδη πάρει μέρος σε ένα πλήθος διεθνών και πανελλήνιων εκθέσεων:

74η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος Σύγχρονες Δημιουργίες 8-10 Οκτωβρίου 2021,  στο ΜΕC ΠΑΙΑΝΙΑΣ.

33η Διεθνή Έκθεση Athens International Jewellery Show 21-24 Φεβρουαρίου 2020, στο Metropolitan Expo.

32η Διεθνής Έκθεση Athens International Jewellery Show 1- 4 Μαρτίου 2019, στο Metropolitan Expo.

70η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος Σύγχρονες Δημιουργίες 28-30 Σεπτεμβρίου 2018 στο ΜΕC ΠΑΙΑΝΙΑΣ.

30η Διεθνής Έκθεση Athens International Jewellery Show 23-26 Φλεβάρη 2018, στο Metropolitan Expo.



Την έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου με θέμα «Ο Μινωικός Πολιτισμός Εμπνέει Τους Σύγχρονους Δημιουργούς» που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2018 στους χώρους του.

 

 

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας ΑΝΕΚ LINES-Blue star Ferries που πάντα μας χορηγούν έκπτωση για τις μετακινήσεις μας στις διεθνείς εκθέσεις κοσμήματος.

Την ΑΩ Παπαγεωργίου και την HELEXPO που πάντα μας χορηγούν εκθεσιακούς χώρους για να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας.

Η φοίτηση στο ΔΙΕΚ Ρεθύμνου είναι δωρεάν, διαρκεί τέσσερα εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και ένα εξάμηνο επιδοτούμενης πρακτικής άσκησης. Το ΔΙΕΚ Ρεθύμνου βρίσκεται στα Περιβόλια, Ρεθύμνου , Εμμανουήλ Παχλά και Σωτήρη Πέτρουλα. Τηλέφωνο 2831053969. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.iekreth.gr