Επίσκεψη στην ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.

Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην εταιρεία ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, φωτισμού και ποικίλων τεχνολογιών κτιρίων, ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.

Κατά τη διάρκεια της, οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας "Τεχνικός Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων", ξεναγήθηκαν στους χώρους της εταιρείας και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για διάφορα σύγχρονα συστήματα που αφορούν άμεσα τον τομέα τους. Συγκεκριμένα, στην πρώτη φάση της επίσκεψης ήρθαν σε επαφή με καινοτόμα συστήματα φωτισμού, θυροτηλεόρασης και συναγερμών, καθώς και με εφαρμογές αυτοματισμών σε ποικίλα πεδία. Στη συνέχεια, ακολούθησε παρουσίαση πριζοδιακοπτικού υλικού, συστημάτων πυρόσβεσης - πυρανίχνευσης και γείωσης. Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με την πολύ σημαντική ενημέρωση πάνω σε θέματα ασφάλειας και προστασίας της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης από υπέρταση, αλλά και υπόταση, και θίχτηκε εκτενώς το καίριο για την κλιματική αλλαγή θέμα των λύσεων διαχείρισης ενέργειας που παρέχουν σήμερα απλόχερα οι τεχνολογικές εξελίξεις.

Θέλουμε να ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους εργαζομένους της εταιρείας που μας υποδέχτηκαν πρόθυμα και εγκάρδια και να επισημάνουμε την καταλυτική συμβολή της υπεύθυνης του καταστήματος, κας Σταφυλά Ιωάννας, για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης, και του Ηλεκτρολόγου μηχανικού της εταιρείας, κου Κατσανέβα Γιώργου, που μας έκανε την πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστικότατη παρουσίαση των προαναφερθέντων, πάντα υπό το πρίσμα της αιχμής της τεχνολογίας, όπως απαιτεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής.

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων "Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις" και "Αυτοματισμοί" του Γ΄ εξαμήνου της σχετικής ειδικότητας, με τη μέριμνα της εκπαιδεύτριας Κυριακίδη Φωτεινής.