Συμμετοχή στην 77η Διεθνή Έκθεση Κοσμήματος Σύγχρονες Δημιουργίες



Οι καταρτιζόμενοι και οι απόφοιτοι του Τμήματος Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος και Σχεδιασμού Κοσμήματος του Δημόσιου ΙΕΚ Ρεθύμνου συμμετείχαν στην «77η Διεθνή Έκθεση Σύγχρονες Δημιουργίες» στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο Παιανίας. 

 

Οι καταρτιζόμενοι επισκέφτηκαν επίσης το μουσείο Λαλαούνη στο οποίο πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και την Έκθεση A Jewel made in Greece στο Ζάπειο.





Το τμήμα Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος και Σχεδιασμού Κοσμήματος λειτουργεί φέτος για 7 χρονιά στο Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου ενισχύοντας τους νέους δημιουργούς και προάγοντας την εκλεπτυσμένη τέχνη της Αργυροχρυσοχοΐας. Κύριος άξονας του προγράμματος σπουδών είναι η ανάπτυξη της αισθητικής αλλά και της καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα από τον χειρισμό και την επεξεργασία των μετάλλων και των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων.

 Τον σχεδιασμό χειροποίητου Κοσμήματος και την Τρισδιάστατη Εκτύπωση. Σύγχρονες Τεχνικές κατασκευής και σχεδιασμού κοσμήματος διδάσκονται από έμπειρους τεχνίτες, καλλιτέχνες και επιστήμονες στα εργαστήρια Κοσμήματος, Πολυμέσων, Ελεύθερου Σχεδίου, και Γραμμικού Σχεδίου του ΔΙΕΚ το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του παλαιού Πανεπιστημίου στα Περιβόλια.

Με την αρωγή δημόσιων και ιδιωτικών φορέων αλλά και χάρη στην αγάπη και το πείσμα των εκπαιδευτών, των καταρτιζομένων και της διοίκησης το τμήμα Κοσμήματος έχει ήδη πάρει μέρος σε ένα πλήθος διεθνών και πανελλήνιων εκθέσεων: 76η Διεθνή Έκθεση Κοσμήματος Σύγχρονες Δημιουργίες, 74η Διεθνή Έκθεση Κοσμήματος Σύγχρονες Δημιουργίες, 33η Διεθνή Έκθεση Athens International Jewellery, 32η Διεθνή Έκθεση Athens International Jewellery Show , 70η Διεθνή Έκθεση Κοσμήματος Σύγχρονες Δημιουργίες , 30η Διεθνή Έκθεση Athens International Jewellery Show, την έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου με θέμα «Ο Μινωικός Πολιτισμός Εμπνέει Τους Σύγχρονους Δημιουργούς».

Το ΔΙΕΚ ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του ΑΝΕΚ LINES-Blue star Ferries για την έκπτωση στις μετακινήσεις στις διεθνείς εκθέσεις κοσμήματος, την ΑΩ Παπαγεωργίου για την χορηγεία των εκθεσιακών χώρων και των εξοπλισμών για να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας, την Φωτοηλεκτρική Α.Ε. για την χορηγεία εξοπλισμού στην ειδικότητα, το Υπουργείο Παιδείας, τη Γενική Γραμματεία ΕΕΚΔΒΜΝ και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τη συνεχή τους στήριξη στο έργο μας.