Συμμετοχή του ΔΙΕΚ Ρεθύμνου στη Διεθνή Συμμαχία Αδελφών Πόλεων Guangxi για την Επαγγελματική Εκπαίδευση (GISCA-VE)



Με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι το Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου συμμετέχει στη Διεθνή Συμμαχία Αδελφών Πόλεων Guangxi για την Επαγγελματική Εκπαίδευση Guangxi International Sister Cities Alliance on Vocational Education (GISCA-VE) .

Την πρόσκληση απέστειλε το Γραφείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Αυτόνομης Περιφέρειας Guangxi Zhuang της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με την οποία η Περιφέρεια Κρήτης δημιούργησαν Αδελφική Σχέση το 2017 - πραγματοποιώντας ανταλλαγές και συνεργασία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβαίων επισκέψεων υψηλού επιπέδου αξιωματούχων, της διακυβέρνησης, του πολιτισμού και του τουρισμού.

Η τελετή έναρξης της GISCA-VE πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου υβριδικά, με ταυτόχρονη παρουσία των εκπροσώπων των Κινεζικών Πανεπιστημίων στο συνεδριακό κέντρο του Nanning College for Vocational Technology στην Κίνα και τη διαδικτυακή παρουσία των διεθνών εταίρων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν:


Nanning College for Vocational Technology, Κίνα.
Guangxi Polytechnic of Construction, Κίνα
Vocational College of Cebu Technological University, Φιλιππίνες
People’s Association for Friendship with Foreign Countries of Guangxi Zhuang Autonomous Region, Κίνα
Department of Education, Science and Youth Policy of the Voronezh Region, Russia
Department of Education of Guangxi Zhuang Autonomous Region, Κίνα
Voronezh State Technical University, Ρωσία
University of South-East Asia, Καμπότζη
Souphanouvong University, Λάος
The Gambia Technical Training Institute, Γκάμπια
Την Ελλάδα εκπροσώπησε το Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου.

Στη συμμαχία συμμετέχουν 37 πανεπιστήμια και επαγγελματικές σχολές από 15 αδελφές πόλεις σε 10 χώρες, όπως η Καμπότζη, το Λάος, η Μαλαισία, οι Φιλιππίνες, η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, η Ρωσία, η Ελλάδα, η Αυστραλία και η Γκάμπια καθώς και 22 επαγγελματικές σχολές στην αυτόνομη περιοχή Guangxi Zhuang.

Αυτές οι σχολές καλύπτουν διάφορους τομείς όπως η τεχνολογία πληροφοριών, οι βιομηχανικές δεξιότητες, η κατασκευή σιδηροδρόμων, οι κατασκευές πολιτικών έργων και έργων υποδομών, η γεωργία και η δασοκομία, τα οικονομικά, η διοίκηση επιχειρήσεων, η διαχείριση ξενοδοχείων, η εκπαίδευση και κατάρτιση.

  Η Guangxi International Sister Cities Alliance on Vocational Education θα προωθήσει την κατάρτιση προσωπικού επαγγελματικής εκπαίδευσης, την κοινή σχολική λειτουργία, τις ακαδημαϊκές ανταλλαγές, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα μεταξύ της Guangxi και των διεθνών αδελφών πόλεων.

Θα πραγματοποιηθούν ανταλλαγές και πρακτική συνεργασία σε άλλες πτυχές, για να καλλιεργηθούν επαγγελματικές δεξιότητες για την Guangxi και τις διεθνείς αδελφές πόλεις της, και να προωθήσει την υψηλής ποιότητας οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη όλων των μερών.

Η Διεθνής Συμμαχία Αδελφών Πόλεων για την Επαγγελματική Εκπαίδευση θα προωθήσει σταδιακά τη συμπληρωματική συνεργασία όλων των μερών στην επαγγελματική κατασκευή, τους πόρους του προγράμματος σπουδών, την κατάρτιση ταλέντων και την κατασκευή εκπαιδευτικών για τη βελτίωση της ποιότητας της κατάρτισης ταλέντων.

Θα προωθήσει επίσης την ολοκλήρωση της κατασκευαστικής, της εκπαίδευσης και της συνεργασίας κατάρτισης-επιχειρήσεων και θα ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στο σχεδιασμό προγραμμάτων σπουδών, τη διδασκαλία και την επιστημονική έρευνα. να παρέχει ευκαιρίες διασυνοριακής πρακτικής άσκησης και απασχόλησης για τους φοιτητές των μελών της συμμαχίας.

Θα δημιουργήσει πλατφόρμες επικοινωνίας, όπως συναντήσεις διαλόγου με κύριους, δραστηριότητες ανταλλαγής εκπαιδευτών-σπουδαστών, ειδικά σεμινάρια ανταλλαγών, προγράμματα σπουδών στο εξωτερικό, διαγωνισμούς τεχνικών δεξιοτήτων, κοινή έρευνα και πολλά άλλα για την προώθηση των ανταλλαγών, της συνεργασίας και της κοινής ανάπτυξης μεταξύ των μελών της συμμαχίας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης στον τομέα Διεθνών θεμάτων Γιώργο Αλεξάκη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ανδρέα Κουκλινό για την πρόσκληση και την ευκαιρία που έδωσαν στη σχολή μας να λάβουμε μέρος σε μία τόσο σημαντική συνεργασία.


Το βίντεο από την εκδήλωση: