Επίσκεψη στην Κρήτη του Γενικού Γραμματέα ΕEKΔBMN

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο, 14-4-2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη στην Κρήτη του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Δια Βίου Μάθησης & Νεολαίας ΥΠΑΙΘ

Επίσκεψη στις 4 Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΚΔΒΜ&Ν του ΥΠΑΙΘ, κ. Γεώργιος Βούτσινος στις 11, 12 και 13 Απριλίου 2022, προκειμένου να συζητήσει τις προοπτικές και τα προβλήματα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς και την εφαρμογή του Νόμου 4763/2020 για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Πιο συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 11-04-2022 έως και την Τετάρτη 13-04-2022, ο Γενικός Γραμματέας ΕΕΚΔΒΜ&Ν, συμμετείχε σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στις έδρες των Περιφερειακών ενοτήτων. Στις συσκέψεις συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων, κ. Αθανάσιος Κατσαγκόλης, κ. Ιωάννης Καραγιαννίδης, κ. Ιωάννης Γαζανός και κ. Εμμανουήλ Τζανάκης αντίστοιχα. Οι Διευθυντές των ΕΠΑ.Λ. και ΕΝΕΕΓΥΛ, οι Διευθυντές των ΔΙΕΚ, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕΚΕΣ Κρήτης, κ. Ιωάννης Κανέλλος και κ. Γεώργιος Βλοντάκης, καθώς και η Συντονίστρια στην ΠΔΕ Κρήτης για το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ., κ. Μαρία Γιανναδάκη. Παρόντες επίσης ήταν παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επίσης, ο κ. Βούτσινος ξεναγήθηκε στους χώρους του ΕΠΑ.Λ. Νεάπολης για το οποίο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου έχει εισηγηθεί να λειτουργήσει από το σχολικό έτος 2022-2023 ως Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις τοπικές εκπαιδευτικές ανάγκες των ΕΠΑ.Λ., ΕΚ και ΔΙΕΚ ενώ παράλληλα παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στον Ν.4763/2020. Επίσης, στο τραπέζι τέθηκαν ζητήματα που άπτονται του Μεταλυκειακού έτους-Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ., το οποίο απευθύνεται σε κατόχους απολυτηρίου Λυκείου/ΕΠΑ.Λ. και πτυχίου ΕΠΑ.Λ. και δίνει τη δυνατότητα αναβάθμισης του πτυχίου τους από το επίπεδο 4 στο επίπεδο 5 μετά από επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργούνται από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Εικ.: 1ο ΕΠΑ.Λ. Ρεθύμνου Εικ.: 1ο ΕΠΑ.Λ. Ρεθύμνου Εικ.: ΕΠΑ.Λ. Νεάπολης Λασιθίου Εικ.: Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου Εικ.: Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου Εικ.: Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου Εικ.: ΕΠΑ.Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου Χανιά