Ενημερωτικό Δελτίο Απριλίου 2022

 Από: Τμήμα Δ' <neagenia.thess@minedu.gov.gr>
Στάλθηκε: Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 8:14 πμ
Προς: Νικόλαος Πρίντεζης
Θέμα: [Test] Untitled
 
View this email in your browser

Ενημερωτικό Δελτίο Απριλίου 2022

 
 

Εκπαίδευση και Κατάρτιση

                                      

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ DEMOCRACY RELOADING

   
  Ηλεκτρονική μάθηση           
5 Μαΐου και 9 Ιουνίου 2022/ Διαδικτυακά σεμινάρια, Βέλγιο 
Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα παρουσιάσουν την ηλεκτρονική εργαλειοθήκη Democracy Reloading (ένα εργαλείο εκμάθησης) για το προσωπικό των δήμων. Θα γίνει ανταλλαγή ιδεών σχετικά με τη συμμετοχή των νέων στη δημοκρατική λήψη αποφάσεων και την εκμάθηση της χρήσης της ηλεκτρονικής Εργαλειοθήκης. Τα Διαδικτυακά Σεμινάρια έχουν σχεδιαστεί για τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους συνεργάτες τους που επιθυμούν να βελτιώσουν τις πολιτικές, τις δομές και τις δράσεις τους για την συμμετοχή της νεολαίας  στη λήψη  αποφάσεων στο πλαίσιο των δήμων. Τα Διαδικτυακά Σεμινάρια έχουν στόχο   την ανάπτυξη σχετικών ικανοτήτων-δεξιοτήτων με τη χρήση της ηλεκτρονικής εργαλειοθήκης.                                                                                                                      
Μπορείτε να εγγραφείτε επιλέγοντας μια από τις δυο προγραμματισμένες ημερομηνίες του σεμιναρίου, και θα λάβετε περισσότερες πληροφορίες λίγες μέρες πριν από την διεξαγωγή του. Επίσης μπορείτε να κάνετε δωρεάν εγγραφή για να έχετε πρόσβαση στην εργαλειοθήκη στην ιστοσελίδα : www.democracy-reloading.eu
Οι ημερομηνίες των επόμενων διαδικτυακών σεμιναρίων θα είναι 5 Μαΐου και 9 Ιουνίου 2022.
Προθεσμία εγγραφής: 28-4-2022
.https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/democracy-reloading-webinars.10061/
Πρακτική Άσκηση
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ACER                                        
   

  Το ACER είναι ένας  αποκεντρωμένος οργανισμός της ΕΕ που έχει ως έργο του την προώθηση της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Εσωτερικής Αγοράς Ενέργειας για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο. Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης ACER στοχεύει να προσελκύσει νέους πτυχιούχους πανεπιστημίου που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά ξεκινώντας μια συναρπαστική ευκαιρία μάθησης. Το πρόγραμμα δημιουργεί μια δεξαμενή ταλέντων με προσωπική εμπειρία  στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις διαδικασίες του Οργανισμού. Σε αντάλλαγμα, οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν τεχνική και επιχειρησιακή εμπειρία μέσω της καθημερινής εργασίας τους στον Οργανισμό και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις τεχνικές γνώσεις που απέκτησαν κατά την διάρκεια των σπουδών τους ή της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Μια πρακτική άσκηση στο ACER είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για επαγγελματική ανάπτυξη σε ένα πολυεθνικό και πνευματικά σημαντικό περιβάλλον, συμβάλλοντας παράλληλα στην αποστολή του Οργανισμού.    

 Μηνιαία επιχορήγηση 1.063,53 € πλέον οδοιπορικών και αστικών συγκοινωνιών.
 https://www.acer.europa.eu/the-agency/careers/traineeship-programme#who    
Προθεσμία εγγραφής: 30-4-2022.              

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ                                                           

Το ICYE της Ελβετίας αναζητά 14 εθελοντές μεταξύ 18 και 30 ετών, στο πλαίσιο του προγράμματος EVS. Η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS) είναι ένα πρόγραμμα ανταλλαγών που χρηματοδοτείται από την Ελβετική κυβέρνηση και το διαχειρίζεται η Ελβετική Υπηρεσία Ανταλλαγών και Κινητικότητας, Movetia. Οι εθελοντές θα εργάζονται περίπου 32-38 ώρες την εβδομάδα και θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τις διαφορετικές δράσεις. Στο τέλος της περιόδου εθελοντισμού τους, θα λάβουν μια βεβαίωση συμμετοχής.
https://www.icye.ch/de/freiwilligenarbeit-ausland/programme/europaeischer-freiwilligendienst/european-voluntary-service
Προθεσμία εγγραφής: 30-4-2022

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΗ ΕΚΘΕΣΗ                                            
 «Κοινό Κτήμα»   11 Mαρ - 25 Σεπτ 2022
                             

    «Κοινό Κτήμα» ονομάζεται η νέα, σπονδυλωτή έκθεση του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στον χώρο της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, η οποία πρόκειται να αναπτυχθεί σε όλους τους χώρους περιοδικών εκθέσεων του μουσείου και περιλαμβάνει τα έργα τέχνης που περιήλθαν στην κατοχή του MOMus στο σύνολό του μέσα στα τρία χρόνια από τη συγκρότησή του. Στο πρώτο μέρος της έκθεσης (11 Μαρτίου – 25 Σεπτεμβρίου 2022) παρουσιάζονται τα έργα των δωρεών που αποκτήθηκαν με την γενναιόδωρη χειρονομία των καλλιτεχνών και των ιδιωτών δωρητών προς το ΜΟΜus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης την τελευταία τριετία. 

  https://www.momus.gr/exhibition//koino-ktima/&mc_cid=cc46207efb&mc_eid=15ae309665

ΕΚΘΕΣΗ                                             
"Landscape Stories"      08 Mαρ - 28 Αυγ 2022 


ΜΟΜus - Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Αρχαιολογικοί χώροι ιδωμένοι από drone, o Μαραθώνας ως τόπος καθημερινών χρήσεων που υπερβαίνουν το ιστορικό του φορτίο, τοπία αναστατωμένα από την αγωνία προσφύγων που τα διέσχισαν ή τα κατοίκησαν προσωρινά τα τελευταία χρόνια, το οροπέδιο του Λασιθίου σκεπασμένο απο την πάχνη της ιστορίας, κάναβοι εικόνων με μικροτοπία ενδημικής χλωρίδας, τόποι υπό την τουριστική επιρροή και την ανθρώπινη οικιστική παρέμβαση, τοπία στον απόηχο της πυρκαγιάς, τοπία με κυρίαρχο το υγρό στοιχείο, είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες των 19 φωτογράφων στη νέα έκθεση-παραγωγή του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με τίτλο «landscape stories»
https://www.momus.gr/exhibition/landscape-stories/&mc_cid=cc46207efb&mc_eid=15ae309665

ΕΚΘΕΣΗ                                             
 "Please don't mind me while I ugly cry"   


01 Aπρ - 30 Απρ 2022
Γκαλερί The Eye Altering  
Η γκαλερί The Eye Altering είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της ομαδικής έκθεσης “Please don’t mind me while I ugly cry” που περιλαμβάνει έργα δεκαπέντε Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών: Maja Bachler (HR), Lou Benech (FR/US), Άκης Γιουσμής (GR), Λυδία Δημητριάδη (GR), Lugas Elias (DE), Philippe Laferriere (GR/FR), Miranda Makaroff (ES), Roma Manikhin (DE/RU), Μαριέλλα Μπιλίτσα (GR), Margo Sarkisova (UA), Olga Shcheblykina (AT/UA), Julia Soboleva (UK/LV), Les Soeurs Siamoises (FR/US),  TADE (GR), Αδαμαντία Χατζηβασιλείου (GR). 
* Όλα τα έσοδα από την πώληση πόστερ κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα δοθούν για ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό της Ουκρανίας.
https://www.theeyealtering.com/exhibition/please-dont-mind-me-while-i-ugly-cry/?mc_cid=cc46207efb&mc_eid=15ae309665

 

Συμπλήρωσε την αίτηση και διάλεξε τον τρόπο που θα παραλάβεις την κάρτα σου. 
Αν είσαι 13 έως 30 χρονών και θέλεις να έχεις κι εσύ απεριόριστα προνόμια σε υπηρεσίες και αγαθά, ενημερώσου και κάνε την εγγραφή σου για να αποκτήσεις κι εσύ την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων εδώ: https://europeanyouthcard.gr/

Instagram
Facebook
Website

Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Επικοινωνίας. Τμήμα Δ' Περιφερειακών Δράσεων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας

Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Α΄ Προβλήτα
Κτίριο Γραφείων ΔΑΛ, Παλιό Λιμεναρχείο
Θεσσαλονίκη 540 12


2310 257130
neagenia.thess[at]minedu.gov.gr

Λάβατε αυτό το newsletter κατόπιν δικής σας αίτησης και εγγραφής στη λίστα μας.
Αν δεν επιθυμείτε την παραλαβή του, απαντήστε στο μειλ με θέμα:
Διαγραφή


This email was sent to nprintezis@minedu.gov.gr
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Τμήμα Δ' Περιφερειακών Δράσεων · Λιμάνι Θεσσαλονίκη Ά προβλήτα · Κτίριο Παλαιού Λιμεναρχείου · Θεσσαλονίκη 540 12 · Greece

Email Marketing Powered by Mailchimp