12-04-22 Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα ΕΕΚΔΒΜ&Ν κ. Γ. Βούτσινου στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου της Περιφέρειας Κρήτης


Την Τρίτη 12-04-2022 ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας κύριος Γεώργιος Βούτσινος επισκέφτηκε το σχολικό Συγκρότημα ΔΙΕΚ Ρεθύμνου, 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, ΕΚ Ρεθύμνου, Εσπερινό ΕΠΑΛ Ρεθύμνου στα Περβόλια Ρεθύμνου προκειμένου να συζητήσει μαζί μας τα προβλήματα και τις προοπτικές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτιζης στο Νομό Ρεθύμνου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κος Ιωάννης Γαζανός, η διευθύντρια του ΔΙΕΚ Ρεθύμνου κα Ευαγγελία Κακλιδάκη, ο διευθυντής του ΕΚ Ρεθύμνου κος Νίκος Βασιλόπουλος, η διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου κα Ευαγγελία Σειραγάκη, η διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου κα Δέσποινα Αγγελιδάκη, ο διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ρεθύμνου κος Βαρδής Δασκαλάκης, ο κύριος Μιχαήλ Λαμπαθάκης από το ΕΝΕΕΓΥΛ Ρεθύμνου , η κυρία Χριστιάνα Ρέβη και άλλοι εκπρόσωποι από την ΔΔΕ Ρεθύμνου.

Ο κύριος Βούτσινος παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση μέσα στα επόμενα χρόνια και στη συνέχεια συζήτησε με τα στελέχη της εκπαίδευσης για τα προβλήματα των σχολικών μονάδων. Το κύριο πρόβλημα που αναδύθηκε είναι το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στο νομό ως συνισταμένη του ειδικού κτηριολογικού προγράμματος που απαιτούν τα εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών των επαγγελματικών σχολών, τα οποία απαιτούν ειδικούς και μεγάλους εργαστηριακούς χώρους, την παλαιότητα των σχολικών κτηρίων που έχουν διατεθεί στην Επαγγελματική Κατάρτιση, και τέλος την τεράστια ζήτηση που καλούνται να καλύψουν οι δομές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Νομό.

Όλοι οι διευθυντές επέμειναν σε αυτό το σημείο και μαζί με τον Γενικό Γραμματέα αναζητήθηκαν λύσεις τις οποίες δεσμεύτηκαν να συζητήσουν στο άμεσο διάστημα με τις δημοτικές αρχές.

Ευχαριστούμε τον κύριο Βούτσινο αλλά και τα στελέχη της εκπαίδευσης για την τιμή που μας έκαναν να επισκεφτούν το σχολικό μας συγκρότημα και την ευκαιρία που μας έδωσαν να μοιραστούμε τις σκέψεις αλλά και τα σχέδια μας για το μέλλον της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που υπηρετούμε.