ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΧΑΝΙΑ

Στις 07 Δεκεμβρίου το τμήμα ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ Εντύπου και Ηλεκτρονικών μέσων, Γ΄ εξαμήνου, στα πλαίσια του μαθήματος Πρακτικής Εφαρμογής, επισκέφθηκε το ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη, στο Βιοτεχνικό Πάρκο των Χανίων.

Τους καταρτιζόμενους και την εκπαιδεύτριά τους Μπρούμα Χριστίνα υποδέχθηκε θερμά η διευθύντρια του Μουσείου και δημοσιογράφος στα Χανιώτικα Νέα, Έλια Κουμή, η οποία τους ξενάγησε στις πτέρυγες του Μουσείου.

Οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της τυπογραφίας αλλά και άλλων μεθόδων εκτύπωσης μέσω των σπουδαίων και σπάνιων εκθεμάτων του Μουσείου, να τυπώσουν σε χειροκίνητη τυπογραφική μηχανή και να θαυμάσουν την πρωτότυπη έκθεση με την «Ιστορία της Γραφής» του καλλιτέχνη-τυπογράφου Αντώνη Παπαντωνόπουλο, καθώς και σπάνιες εκδόσεις από τον 16ο αιώνα και μετά, στην αίθουσα Κώστα Τζωρτζάκη. Στο τέλος έγινε στο αμφιθέατρο του Μουσείου παρουσίαση για τον τρόπο έκδοσης εφημερίδας, μέσα από το παράδειγμα της εφημερίδας “Χανιώτικα νέα” και δόθηκε χρόνος για συζήτηση με την κα Έλια Κουμή την οποία ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη και επιμορφωτική ξενάγηση.