Από το ΙΕΚ στο Erasmus+ οι σπουδαστές

 


Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για την πολυσχιδή δράση του ΔΙΕΚ

Κατάμεστο το Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο από εκπαιδευτές και δυνητικούς καταρτιζόμενους και τελειόφοιτους του τοπικού Δημόσιου ΙΕΚ σε μια από τις ενημερωτικές δράσεις της δημόσιας και δωρεάν εκπαιδευτικής δομής. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πολυσχιδή δράση του ΔΙΕΚ, όπως και να δουν από κοντά το πρακτικό έργο των καταρτιζόμενων στα εργαστήρια. Ήδη μάλιστα, έχει ξεκινήσει η ψηφοφορία για την επιλογή των ειδικοτήτων της προσεχούς ακαδημαϊκής χρονιάς.

Ενημερωτικό διήμερο για το έργο του και τις δυνατότητες που έχει, πραγματοποίησε το Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου στο Σπίτι του Πολιτισμού, απευθυνόμενο σε εκπαιδευτές, γονείς και δυνητικούς καταρτιζόμενους. Εκτός από τις προοπτικές φοίτησης, σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι πλέον υπάρχει η δυνατότητα κινητικότητας Erasmus+ μέσα από το ΔΙΕΚ, ενώ συχνά διοργανώνονται σεμινάρια και εργαστήρια.

Ήδη μάλιστα έχει ξεκινήσει η δημοσκόπηση ειδικοτήτων για το ακαδημαϊκό έτος 2019 - 2020. Στην ιστοσελίδα iekreth.gr μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στην ειδική φόρμα, έτσι ώστε να εκδηλώσουν στη συνέχεια το ενδιαφέρον τους για κάποιες ειδικότητες, έχοντας συμβουλευτεί και τον κατάλληλο οδηγό σπουδών, για να αυξηθούν οι πιθανότητες, στο ΔΙΕΚ Ρεθύμνου, στα Περιβόλια, να λειτουργήσει τμήμα με την ειδικότητα που τους αφορά και τους ενδιαφέρει.

Το ΔΙΕΚ διοργανώνει ενημερωτικές δράσεις με ομιλίες και εκθέσεις, έτσι ώστε η τοπική κοινωνία να γίνει γνώστης των ευκαιριών δωρεάν φοίτησης. Οι σπουδές στα Δημόσια ΙΕΚ διαρκούν 2 έτη και ακολουθούνται από 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης. Το ωράριο των μαθημάτων είναι 14:30μμ – 19:30μμ. Με την αποφοίτηση ο καταρτιζόμενος αποκτά δίπλωμα επιπέδου 5, κάτι που συνεπάγεται πληθώρα επαγγελματικών δικαιωμάτων.


πηγή: https://www.neakriti.gr/article/kriti/rethimno/1547244/apo-to-iek-sto-erasmus-oi-spoudastes/